top of page
Søk
 • Forfatterens bildeJanni

5 gode tips til faktureringFakturering er viktig når du driver en bedrift, men det kan virke forvirrende i starten. Her er noen enkle tips for å hjelpe deg med å bli bedre på fakturering.


Viktige elementer på en faktura

For å sikre klar kommunikasjon og effektiv betalingsprosess, bør en godt utformet faktura inneholde følgende informasjon:


 • Dato for salget

 • Selgers navn og eventuelt organisasjonsnummer

 • Bokstavene MVA etter organisasjonsnummeret hvis du er registrert i Merverdiavgiftsregisteret

 • Kjøpers navn og adresse eller organisasjonsnummer

 • En klar beskrivelse av varen eller tjenesten

 • Tidspunkt og sted for levering av varen eller tjenesten

 • Pris med MVA spesifisert i norske kroner

 • Total pris

 • Vederlag

 • Betalingsfrist


Betydningen av å fakturere fortløpende

Å vente med å sende fakturaer kan føre til unødvendige forsinkelser i betalingen. For å sikre at pengene kommer inn jevnt og trutt, er det viktig å sende fakturaene så snart som mulig etter at du har levert varer eller fullført tjenester. Dette hjelper deg med å ha bedre kontroll over økonomien din og sikrer at kundene dine vet nøyaktig når de må betale. Ved å handle raskt viser du også at du tar virksomheten din seriøst, og det kan bidra til å bygge et godt rykte blant kundene dine.


Benytt deg av EHF-faktura

Å bruke EHF-fakturaer gir deg en smart og effektiv måte å sende fakturaer direkte til kundens økonomisystem. Denne metoden sikrer rask levering av fakturaer og reduserer sjansen for feil Dette er spesielt nyttig når du håndterer transaksjoner med offentlige virksomheter, da de ofte krever EHF-fakturaer. Med EHF kan du være trygg på at fakturaene dine blir håndtert raskt, nøyaktig og på en miljøvennlig måte. Les mer om EHF-faktura her.


Kreditnota for korrigeringer

Når du oppdager feil på en tidligere faktura eller trenger å refundere varer, kan du bruke en kreditnota. Dette er et viktig verktøy for å rette opp feil og sikre at kunden din blir behandlet rettferdig. Det er avgjørende å håndtere kreditnotaer på en profesjonell måte for å opprettholde tilliten til kunden din. Med riktig behandling av kreditnotaer kan du vise at du tar ansvar for feil og verdsetter dine kunders tilfredshet.


Automatisk overføring til purring og inkasso

Vi har en innebygd funksjon som gjør det mulig å automatisk overføre ubetalte fakturaer til purring- og inkassooppfølging gjennom Collectors AS. Dette fjerner behovet for manuell oppfølging av ubetalte fakturaer. Med Fakturert og vårt samarbeid med Collectors AS kan du trygt la oss håndtere denne prosessen, slik at du kan fokusere på andre viktige aspekter ved din virksomhet.

 

Ved å bruke fakturaprogrammet Fakturert kan du enkelt forbedre måten du håndterer faktureringen på. Dette vil ikke bare hjelpe deg med å få betalt raskere, men det vil også gjøre bedriften din mer profesjonell. Vi er her for å gjøre faktureringen din så enkel som mulig, slik at du kan bruke tiden din på å dyrke din virksomhet og oppnå suksess. Med Fakturert kan du være trygg på at faktureringen din er i gode hender, og vi er klare til å støtte deg på veien mot suksess.

61 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page