top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJanni

Hva er EHF-faktura?

Oppdatert: 1. feb.Enkel fakturering

I en æra hvor digitalisering og effektiv fakturahåndtering blir stadig viktigere for bedrifter, står EHF (Elektronisk Handelsformat) faktura frem som en nøkkelløsning. Dette systemet for digital fakturering revolusjonerer hvordan bedrifter håndterer fakturaer, og gjør prosessen enklere og mer effektiv.


Hva er EHF og hvordan fungerer det?

EHF-faktura er et standardisert filformat for elektronisk faktura, som er spesielt utviklet for å lette prosessen med å sende faktura online og motta faktura digitalt i Norge. For å benytte seg av EHF-fakturaer, er det nødvendig at både avsender og mottaker er tilknyttet et aksesspunkt. Dette er en integrert funksjon i fakturaprogrammet Fakturert, som fungerer som en bindeledd for sikker og effektiv overføring av elektroniske fakturaer. Det er viktig at både avsender og mottaker av en EHF-faktura har et gyldig organisasjonsnummer.Fordeler med EHF i regnskap

EHF-faktura tilbyr en rekke fordeler for bedrifter som ser etter løsninger for automatisert bokføring og effektivisering av regnskapsprosesser. Prosessen for å sende faktura online gjør at fakturaer raskt og sikkert kan overføres direkte til mottakerens økonomisystem ved kun å bruke organisasjonsnummeret. Dette formatet inneholder all nødvendig informasjon som fakturaavsender, beløp, kontonummer, fakturadato, forfallsdato og ordrelinjer.Enkel godkjenningsprosess

For mottakere av EHF-fakturaer er prosessen enkel og tidsbesparende. Fakturaene kan raskt gjennomgås og godkjennes i bedriftens regnskapsprogram, noe som fører til raskere betalingsprosesser og reduserer risikoen for forsinkelser og purringer.ELMA-registeret:

ELMA-registeret (Elektronisk Mottakeradresseregister) er en essensiell komponent i EHF-faktura systemet. Dette registeret spiller en viktig rolle i å sikre at elektroniske fakturaer når de rette mottakerne. Registrering i ELMA er nødvendig for mottakere av EHF-fakturaer, og når en faktura sendes, blir mottakerens organisasjonsnummer søkt opp i ELMA for å sikre korrekt levering.


Hvem kan motta EHF-faktura?

For å kunne motta EHF-fakturaer, er det essensielt at mottakeren er registrert i ELMA. Dette sikrer at alle elektroniske fakturaer blir korrekt adressert og levert til det riktige økonomisystemet.


Hva koster det å sende EHF-faktura? Se vår prisliste her.


EHF som fremtidens fakturaløsning

EHF-faktura står som en banebrytende løsning for moderne bedrifter som søker effektive metoder for digital fakturering. Med et brukervennlig grensesnitt, integrasjon i eksisterende økonomisystemer og mulighetene det gir for automatisert bokføring, representerer EHF-faktura en fremtidsrettet løsning. Fakturaprogrammer som Fakturert er nøkkelen til å utnytte disse fordelene, ved å tilby de nødvendige verktøyene og tilkoblingene for enkel og effektiv håndtering av EHF-fakturaer.


194 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commentaires


bottom of page