top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJanni

Fakturaprogram
Mange lurer på om de kan lage sine egne fakturaer i for eksempel Word, istedenfor å bruke et fakturaprogram. Men dette er ikke tillatt.


Krav til Fakturering i Norge

Norske myndigheter krever at hver faktura har et unikt nummer, noe som kan håndteres på to måter: Enten ved bruk av et fakturaprogram som automatisk tildeler et unikt nummer til hver faktura, eller ved å benytte forhåndstrykte blanketter for hjemmelagde fakturaer – et alternativ som er blitt stadig mer sjeldent.


Viktigheten av Fakturanummer

I Norge er disse de eneste to metodene som er akseptert. Fakturanummer er kritisk for å sikre at fakturaene ikke kan endres av verken avsender eller mottaker etter utstedelse. Det er også viktig å unngå hull i nummerserien, da dette kan føre til reaksjoner fra Skatteetaten under en eventuell revisjon (ofte referert til som bokettersyn).


Fordeler med Fakturaprogram

Å benytte et fakturaprogram som Fakturert fremfor å fylle ut blanketter for hånd gir flere fordeler:


  • Automatisering: Fakturaprogrammet nummererer fakturaene automatisk, noe som sikrer en konsekvent og feilfri nummerserie.

  • Lovpålagte krav: Programmet sørger for at alle fakturaer inneholder nødvendig og lovpålagt informasjon, noe som kan være utfordrende å overholde manuelt.

  • Tidsbesparende: Det er raskere å opprette og sende fakturaer elektronisk. Som for eksempel sending av fakturaer direkte fra systemet via e-post i PDF-format.

  • Automatisk purring og inkasso: Innebygd funksjon for automatisk purring og inkasso gjør at du slipper manuell oppfølging av ubetalte fakturaer.

  • Kreditnota: Programmet gjør det enkelt for deg å korrigere en feilaktig faktura ved å lage kreditnota.

  • Oversikt og oppfølging: Programmet gir en klar oversikt over sendte fakturaer, forfall, inntekter og MVA-beregninger, noe som er essensielt for god økonomistyring.

  • Profesjonelt utseende: Fakturaprogrammer produserer fakturaer som ser mer profesjonelle ut, noe som kan forbedre bedriftens image og troverdighet.

  • Enkel tilgang og sikkerhet: Elektronisk lagring av fakturaer i et fakturaprogram gir enkel tilgang og økt sikkerhet sammenlignet med fysiske kopier.

  • EHF-Faktura: Muligheten til å sende EHF-fakturaer (Elektronisk Handelsformat), som er en standardisert form for elektronisk fakturering i Norge, øker effektiviteten og reduserer papirbruk.


Med Fakturert sitt faktureringsprogram kan du enkelt opprette godkjente fakturaer. Programmet er brukervennlig og sikrer at alle krav til fakturering overholdes.
109 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page