top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJanni

Få betalt før ferie: Slik sikrer du bedriftens likviditet i sommer

En laptop plassert på en stol ved siden av et svømmebasseng, med en nettside åpen på skjermen. Nettsiden tilhører Fakturert og viser tjenester for fakturering med automatisk purring og inkasso. Skjermen viser en kvinne og en mann som ser på dokumenter, med teksten 'Fakturering med automatisk purring og inkasso' tydelig synlig. Sollys reflekteres i vannet i bassenget i bakgrunnen.

Sommerferien nærmer seg, og det er viktig å sikre at du får betalt for tjenestene og varene du har levert før du tar en velfortjent pause. Betaling i tide er avgjørende for å opprettholde en stabil likviditet i bedriften. Ikke utsett faktureringen til etter ferien, da dette kan skape unødvendige utfordringer.


Hold Flyten


Selv om du tar ferie, stopper ikke bedriftens økonomiske forpliktelser. Fakturaer må fortsatt betales, transaksjoner må bokføres, og månedlige rapporter må leveres til myndighetene. Kundene dine er også pålagt å betale sine fakturaer til tross for ferieavbrekk.

For å unngå økonomiske utfordringer etter ferien, er det viktig å fakturere alle fullførte oppdrag før du tar fri. Dette sikrer at du opprettholder en stabil økonomi når du er tilbake. En god praksis er å sende ut fakturaer umiddelbart etter levering av produkter eller tjenester. Dette øker sannsynligheten for å få betalt innen fristen.Forfalte fakturaer? La Collectors hjelpe


Har du fakturaer som har forfalt uten betaling? Fakturert tilbyr en smart løsning med automatisk purring og inkasso gjennom et samarbeid med inkassobyrået Collectors. Denne integrerte tjenesten gjør det enkelt å håndtere ubetalte fakturaer, slik at du slipper å bruke tid og ressurser på innkreving selv.

Automatiserte purringer og inkasso via Collectors sikrer at prosessen går sømløst, og at du får betalt for arbeidet du har utført. Dette er en effektiv måte å opprettholde likviditeten i bedriften på, spesielt før ferien. Du kan fokusere på andre viktige oppgaver mens Collectors tar seg av innkrevingen.


Inkasso i ferien


Det er fullt lovlig å sende inkassokrav i sommerferien. Verken inkassoloven eller forskriftene tar hensyn til ferietider i saksbehandlingen. Derfor kan du trygt sende ubetalte fakturaer til inkasso, selv når kundene dine er på ferie.

Likevel er det alltid lurt å ha en åpen dialog med kundene dine angående fakturering i forbindelse med ferie og høytider. Ved å informere kundene på forhånd om kommende fakturaer, øker du sjansen for rask betaling.


Gode råd for å sikre betaling


  • Fakturér umiddelbart: Send fakturaer så snart et oppdrag er fullført for å sikre rask betaling.

  • Kommunikasjon: Ha en klar og tydelig dialog med kundene om betalingsfrister og fakturering.

  • Oppfølging: Følg opp ubetalte fakturaer raskt for å unngå lange forsinkelser i betalingen.

  • Bruk inkasso: Ikke vær redd for å sende forfalte fakturaer til inkasso. Dette er en profesjonell måte å sikre betaling på.


For å nyte ferien uten bekymringer, er det viktig å ha god kontroll på bedriftens økonomi. Fakturer alle oppdrag før ferien, følg opp ubetalte fakturaer, og bruk inkasso ved behov. Ved å følge disse rådene kan du sikre en stabil likviditet og en mer avslappende ferie.
 

47 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page