top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJanni

Regnskapsfrister for 2024

Oppdatert: 22. mai


Bildet viser en ung kvinne med langt, mørkt hår, iført en hvit skjorte, som sitter ved et oransje bord. Hun snakker i telefonen mens hun skriver i en notatbok. Foran henne er en åpen bærbar datamaskin, papirer og bøker. Hun smiler og virker opptatt med arbeidet. I bakgrunnen er store vinduer og en grønn plante.

Det er lett å glemme noe når du skal levere inn regnskapet ditt, for det er mange datoer og oppgaver å huske på. I denne artikkelen finner du en oversikt over de vanligste regnskapsfristene og innleveringene for 2024.


Sentrale Regnskapsfrister for 2024


  • Aksjonærregisteroppgave: Alle norske aksje- og allmennaksjeselskaper skal årlig innsende oppgaver til Skatteetatens aksjonærregister. Frist: 31. januar 2024.  • MVA-melding (annenhver måned): Gjelder alle MVA-registrerte virksomheter, med unntak av små foretak og enkeltpersonforetak som rapporterer årlig. Frister for 2024: 10. april, 10. juni, 31. august, 10. oktober, 10. desember, og 10. februar.  • A-melding (månedlig): Selskaper som utbetaler lønn må innsende A-meldinger innen den 5. i påfølgende måned. Frister for 2024: Den 5. i hver måned, eller første påfølgende hverdag hvis den 5. faller på en helg eller helligdag.  • Skattemelding / næringsoppgave (årlig): Påkrevd for alle enkeltmannsforetak med over 50 000 kr i omsetning. Dersom du trenger utsettelse til 30. juni 2024 vil du få 1 måneds automatisk utsettelse fra Skatteetaten ved å klikke her. Det er viktig å merke seg at du IKKE kan søke Skatteetaten etter at fristen har gått ut. Leverer du etter fristen risikerer du 20% tilleggsskatt. Frist: 31. mai 2024.  • Årsregnskap (årlig): Påkrevd for de fleste selskapsformer inkludert AS, ASA, NUF, stiftelser, borettslag, boligbyggelag, statsforetak, verdipapirfond og partrederi. Frist: 31. juli 2024.

 


 

MVA-oppgaver: 


Merverdiavgift rapporteres vanligvis kvartalsvis. Nøyaktig rapportering og overholdelse av frister er avgjørende for å unngå bøter.


A-meldinger: 


Dette er månedlige rapporteringer av lønns- og ansattinformasjon til relevante myndigheter. Presisjon og punktlighet er nødvendig for å unngå feil som kan påvirke ansattes skatteoppgjør.


Årsregnskap: 


En omfattende oversikt over selskapets økonomiske aktiviteter gjennom året, inkluderer resultatregnskap, balanse, og tilhørende noter.


Skattemelding (næringsoppgave): 


Kritisk for næringsdrivende med inntekter over 50 000 kr for å rapportere korrekt til skattemyndighetene.Viktigheten av å følge regnskapsfristene 


Det er veldig viktig å følge fristene i regnskapet for å holde orden i bedriftens økonomi og for å slippe bøter. Vi råder deg til å ha gode vaner for å føre regnskap slik at du klarer å overholde alle fristene og unngår problemer med loven. For å se alle fristene og oppgavene du må huske på, kan du sjekke Skatteetatens nettside for næringsdrivende.

 

47 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page