top of page
Søk
  • Forfatterens bildeJanni

Lage faktura? Styr unna disse 6 vanlige feilene


Mann som ser oppgitt på sin PC skjerm

Mange gjør ofte feil når de skal lage og sende ut fakturaer, noe som understreker viktigheten av å unngå faktureringsfeil. Vi skal se på de vanligste tabbene som skjer i forbindelse med fakturering og hvordan du kan unngå dem.

Følger du disse tipsene, kan du regne med at flere av fakturaene dine blir betalt når de skal, at økonomien i bedriften blir bedre, og at du sparer tid ved å slippe unødvendig arbeid med fakturaer.


1. Høye kostnader for å lage og sende faktura

Mange bedrifter møter unødvendig høye utgifter når de utsteder fakturaer, spesielt ved bruk av løsninger som krever betaling per faktura. Ved å velge et fakturaprogram som Fakturert, som tilbyr gratis utsendelse av e-postfakturaer i PDF-format, kan din bedrift oppnå betydelige besparelser.


2. Uspesifiserte fakturaer

En gjenganger blant faktureringsfeil er utsendelsen av fakturaer som mangler detaljert spesifikasjon av solgte varer eller utførte tjenester. Det er essensielt, spesielt ved levering av tjenester, å inkludere konkret informasjon som antall timer, datoer, tidspunkt, og en beskrivelse av arbeidet som er utført. Dette tiltaket bidrar vesentlig til å forebygge misforståelser og uklarheter med kunden om fakturaens innhold.


3. For generøse betalingsvilkår

Selv om det kan virke fordelaktig å tilby kundene lengre betalingsfrister, kan dette påvirke bedriftens likviditet negativt. Å sette en betalingsfrist på 7-14 dager kan sikre raskere betalinger og gjøre økonomien til bedriften bedre.


4. Du fakturerer ikke elektronisk

Begynn å fakturere elektronisk ved å ta i bruk EHF (Elektronisk Handelsformat). EHF gjør det mulig å sende fakturaer direkte inn i kundens system ved hjelp av deres organisasjonsnummer. Dette forenkler faktureringsprosessen betraktelig, sikrer raskere levering og minimerer risiko for forsinkelser eller tap av fakturaer.


5. Manglende oppfølging av ubetalte faktura

Ubetalte fakturaer krever oppfølging for å sikre betaling. Fakturert tilbyr en løsning hvor ubetalte fakturaer automatisk overføres til purring og inkasso etter forfall via Collectors AS. Dette sikrer en strømlinjeformet prosess for betalingsoppfølging, og lar deg fokusere på andre deler av virksomheten.


6. Feil fakturaadresse til kunden

Å sende en faktura til en feil eller utdatert adresse kan føre til forsinkelser eller manglende betalinger. Det er derfor viktig å kontinuerlig sikre at kundens fakturaadresse er korrekt oppdatert i systemet.


Har du lyst til å prøve Fakturert?


  • Ingen innmeldings- eller månedsavgift

  • Send ubegrenset antall faktura med epost gratis

  • Vare- og kunderegister

  • Rapportering og uttrekk

  • MVA-oppgavehjelper

  • Tilgang fra PC, tablet eller mobil

76 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

תגובות


bottom of page